Залучення молоді у процеси відновлення: у 4 містах пройшли тренінги з питань Порядку денного «Жінки, мир, безпека» та «Молодь, мир, безпека»

Дата:

Протягом жовтня-листопада 2023 року громадська організація «Інтерньюз-Україна», спільно з Центром «Розвиток демократії» за підтримки структури «ООН Жінки Україна», організували серію офлайн-тренінгів з підтримки Порядку денного «Жінки, мир, безпека» (ПД ЖМБ) та «Молодь, мир, безпека» (ПД ММБ). Тренінги відбулись у Кропивницькому, Сумах, Чернігові та Запоріжжі.

wps_1200_800

Під час цих заходів понад 60 молодих жінок і чоловіків дізналися про:

  • Основні принципи та цілі Порядку денного ЖМБ та ММБ.
  • Важливість активної участі та внеску молоді у сприяння миру та запобігання конфліктів у громадах.
  • Вплив гендерної рівності на соціальний прогрес суспільства.
  • Значення ментального здоров'я , методи його підтримки та відновлення.

Тренінги спрямовані на підвищення обізнаності та розуміння питань миру, безпеки та гендерної рівності серед молоді з метою розвитку лідерства та залучення молодих жінок та чоловіків у процеси прийняття рішень, які сприятимуть  побудові  гармонійного та сталого суспільства, заснованого на правах людини.

Учасники й учасниці відзначили інформативність тренінгів, конструктивну роботу та дружню комунікацію. Вони згуртувались і продовжуватимуть надалі спілкуватися  в спільній Telegram-групі. В рамках проєкту «Зміцнення потенціалу молодіжних та жіночих ОГС у розбудові та підтримці миру» йдеться робота з активістами та активістками яка включає їх підтримку в розробці та втіленні соціально-корисних молодіжних ініціатив, спрямованих на розвиток лідерства та активізму молоді у процесах, дотичних до ПД ЖМБ та ММБ.

«Дякую! Складні речі великого обсягу пояснили чітко й зрозуміло. Корисні практики з ментального здоровʼя буду поширювати серед колег. Зʼявилася мотивація і далі досліджувати цю тематику», – поділилась одна з учасниць тренінгу.

Структура ООН Жінки працює задля ліквідації дискримінації щодо жінок та дівчат, розширення прав і можливостей жінок та досягнення рівності між жінками та чоловіками як партнерами та бенефіціарами розвитку, прав людини, гуманітарної діяльності, а також миру та безпеки. Діяльність ООН Жінки в Україні охоплює такі тематичні напрями: включення пріоритетів гендерної рівності до національних реформ, врядування, планування та бюджетування, припинення насильства щодо жінок та дівчат, а також посилення реалізації Порядку денного ЖМБ та ММБ.


Проєкт «Зміцнення потенціалу молодіжних та жіночих ОГС у розбудові та підтримці миру» реалізується у співпраці зі структурою ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки Уряду Норвегії.