#нестерпиться: День 16. Анна Неплях, модель

 

У 2021 році близько 45 000 жінок і дівчат у всьому світі були вбиті своїми інтимними партнерами або іншими членами сім'ї. Це означає, що в середньому понад п'ять жінок чи дівчат щогодини гинуть від рук когось із членів власної родини. У 2022 році щодо вчинення домашнього насильства до Нацполіції звернулись майже чверть мільйона людей.

В умовах війни ситуація погіршилася: за 5 місяців 2023 року кількість звернень зросла на 38,8%, порівняно із таким самим періодом 2022 року.

Однак, ця статистика лише приблизна. Значна частина постраждалих від домашнього насильства не звертаються до поліції через страх того, що заява до поліції може погіршити ситуацію. Не мовчи, звернись за допомогою.

  • 1547 – “Гаряча лінія” з питань протидії торгівлі людьми та домашньому насильству
  • 102
  • 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного), Гарячі лінії – Ла Страда.

16 українок, 16 днів. Ми вдячні кожній за мужність розповісти свою історію в межах проєкту #нестерпиться. Ми хочемо підтримати кожну, хто зіштовхнулась із насильством у своєму житті.

День 16. Анна Неплях, модель.

Проєкт #нестерпиться, що реалізується в межах міжнародної кампанії «16 Днів активізму проти гендерно зумовленого насильства щодо жінок та дівчат», створено ООН Жінки в Україні та Starlight Media за підтримки Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та фінансування Уряду Норвегії, Уряду Швеції та Уряду Японії.

Висловлені у відео думки та судження є особистою думкою героїнь і можуть не відображати офіційної позиції організацій, що підтримують кампанію.